ÇORUM / ALACA - Mimar Sinan İlkokulu

Mimar Sinan İlkokulu

Özhan Mahallesi Aydınkent Sokak No 23 Alaca/Çorum
Vizyon
Var olan bütün güzellikleri görüp onlarin içindeki gizli alemleri kesfedebilen, Tarihini bilip, ondan aldigi ruhla vatan, millet ve bayrak sevgisini özümseyerek gelecege yön verebilen,Kendisi ve çevresi ile barisik,Hosgörülü,Insanlara ve düsüncelerine saygiliSorumluluk sahibi,Kendine güvenen ve güvenilen,Hayattaki her türlü zorluga gögüs gerip çözüm üretebilen, özümleri uygulamaya koyabilen, hayatin her anindan zevk alan,Bilim ve teknolojideki gelismeleri takip eden, arastiran, üreten, paylasan ve bu birikimini insanlarin mutlulugu için kullanabilen, Dünyaya yön verebilecek lider insanlar yetistirmek.
Misyon
Misyon, bir okulun neden varız? Sorusunu yanıtlayan ifadedir.Geçmisten gelecege köprü kurarak ve gelecegi bu günden yasayarak degisim, gelisim ve yeniliklere açik, teknolojiyi yakindan takip ederek, çevre sartlari ve veli beklentileri göz önünde bulundurularak, ögrencileri bilimsel düsünme, insanî niteliklerini gelistirerek gelecekteki hedefini sorgulayan,Türkiye ve dünya için kendilerine güvenen, ahlâkli, lider nitelikli ve sorumluluk sahibi vatandaslarin yetistirildiği ;“HER ÇOCUGUN TEK TEK ILGI GÖRDÜĞÜ MUTLU BIR OKUL ORTAMI YARATMAKTIR”
BU BÖLÜM BİLGİ TOPLAMA AŞAMASINDADIR.
Kütüphane Kitap Sayısı :1925
Öğretim Şekli :İlkokul ve ortaokul aynı binada normal eğitim öğretim yapılmaktadır.
Ders başlama ve bitiş Saati: İLKOKUL:08:30-14:45 ORTAOKUL: 08:30 - 16:25
DOĞAL GAZ
Ulaşım
Şehir içi ulaşım için belediye otobüsleri vardır. Şehirler arası ulaşım için Çorum´a her yarım saatte bir araç bulunmaktadır. Şehirler arası terminalden ülkenin her tarafına ulaşım imkanı bulunmaktadır.
Okulumuz İlçe Merkezindedir
Okulumuz İlçe Merkezine 1.5 km, İl Merkezine 50 km mesafededir.
Okul mevcudu 86´dır